Mustan Hukkasiini paljasjalkakengän detaljikuva tupsusta.
Hukkasiini paljasjalkakengän osia.
Hukkasiini paljasjalkakengät sikin sokin studiossa.

Kenkien materiaalit ja hoito-ohjeet

Kenkien materiaalit

Hukkasiinien päällinen ja sisäpohja valmistetaan nahasta. Jokaisen kenkäparin tuotetiedoista ilmenee, onko pari valmistettu uudesta suomalaisen nahkateollisuuden ylijäämästä vai jo kertaalleen toisessa tarkoituksessa palvelleesta kierrätysnahasta. Ylijäämänahkaa syntyy mm. verhoiluteollisuuden leikkuujätteenä. Kaikki käyttämämme nahka on elintarviketeollisuuden sivutuotteena Euroopassa tuotettua. Kierrätysnahkaa käytämme pääasiassa kenkien merkkilappujen, sekä nauhapäätteiden ja tupsujen materiaalina. 

Jokaisen kenkäparin materiaalit valitaan huolellisesti, laatua silmälläpitäen ja leikataan käsityönä. Käytämme aina vain laadukasta, priimakuntoista nahkaa. Pyrimme hyödyntämään kaiken hyväkuntoisen nahan pienintä tilkkua myöten, piittaamatta tilkkumateriaalien käsittelyn ja leikkuuprosessin hitaudesta. 

Nahka on luonnonmateriaali, jokainen jalkinepari on uniikki. Nahan pinta ja väri ovat jokaisessa parissa hiukan erilaiset, syynä tuotannossa hyödyntämämme ylijäämä- ja kierrätysmateriaali. Kenkäparin puoliskot ovat kuin identtiset kaksoset, parit keskenään, serkkuja ja sisaruksia. Verkkokaupan tuotetiedoissa mainittu musta väri voi esimerkiksi eri kenkäpareissa olla aavistuksen eri sävyinen. Nahan tuntuma ja pinta voivat eri värien välillä hiukan vaihdella, laatuun ja toimivuuteen vaikuttamatta.

Tuotetiedoissa ilmenee kenkien nauhamateriaali, onko parissa käytetty pyöreää nahkanyöriä tai joustavaa suomalaisvalmisteista nyörikuminauhaa. Kenkien laadukkaat ja kestävät nyörilukot valmistetaan Italiassa.

Ulkopohjan materiaali on Italiassa valmistettua Svig Ghiblis -vaahtokumia. Pohjamateriaalin ominaisuuksia on ovat pehmeys, joustavuus, keveys ja hyvä pito. Pienempien kenkien (koot 21–34) pohjan paksuus on 4 mm, isompien (koot 35–50) 6mm. Kumpikin pohjapaksuus on yhtä taipuisa ja pehmeä. Pohja on tasapaksu, täysin rullautuva ja kiertolöysä.

Hoito-ohjeet

  1. Puhdista kengät hiekasta ja pölystä kenkäharjalla tai rievulla. 
  2. Hukkasiinien ulkonäköä voi vaalia ja nahan käyttöikää pidentää käsittelemällä kengät säännöllisesti kenkien hoitoaineella. Hoitoaineen voi levittää sienellä tai kangasrievulla. Useimmat hoitoaineet lisäävät myös kenkien kosteuden ja lian hylkimisominaisuuksia. Huomioi, että hoitovoiteen käyttö voi nahan laadusta riippuen hiukan tummentaa Hukkasiinien väriä. Mustat kengät saa huollettua juhlakuntoon kenkälankilla tai tervapohjaisella kenkävoiteella. 

Hyvällä hoidolla kenkäsi palvelevat monessa käyttötarkoituksessa ja kestävät käytössä pitkään. Suosittelemme valitsemaan luontoystävälliset kenkienhoitotuotteet ja välttämään ympäristöä kuormittavien kyllästeiden käyttöä.

HUOMIO! Mehiläisvahapohjaisten hoitovoiteiden käyttö voin heikentää Hukkasiinien pohjan liimausta.