Mustan Hukkasiini paljasjalkakengän detaljikuva tupsusta.
Hukkasiini paljasjalkakengän osia.
hukkasiini lokoisa beiget paljasjalkakengät ulkona portailla

Kenkien materiaalit ja hoito-ohjeet

Hukkasiini® -hukkanahkakengät

Hukkasiini®en päällinen ja sisäpohja valmistetaan laadukkaasta suomalaisen nahkateollisuuden ylijäämänahasta. Ylijäämänahkaa syntyy mm. verhoiluteollisuuden leikkuujätteenä. Käytämme kaiken priimakuntoisen nahan mahdollisimman tehokkaasti, hyödyntäen myös Hukkasiini®en leikkuusta jääneet pienet tilkut merkkilappujen ja tupsujen materiaaliksi.

Jokaisen kenkäparin materiaalit valitaan huolellisesti, laatua silmälläpitäen ja leikataan käsityönä. Käytämme aina vain laadukasta, priimakuntoista nahkaa. Pyrimme hyödyntämään kaiken hyväkuntoisen nahan pienintä tilkkua myöten, piittaamatta tilkkumateriaalien käsittelyn ja leikkuuprosessin hitaudesta. 

Nahka on luonnonmateriaali, jokainen jalkinepari on uniikki. Nahan pinta ja väri ovat jokaisessa parissa hiukan erilaiset, syynä tuotannossa hyödyntämämme ylijäämä- ja kierrätysmateriaali. Kenkäparin puoliskot ovat kuin identtiset kaksoset, parit keskenään, serkkuja ja sisaruksia. Verkkokaupan tuotetiedoissa mainittu musta väri voi esimerkiksi eri kenkäpareissa olla aavistuksen eri sävyinen. Nahan tuntuma ja pinta voivat eri värien välillä hiukan vaihdella, laatuun ja toimivuuteen vaikuttamatta.

Tuotetiedoissa ilmenee kenkien nauhamateriaali, onko parissa käytetty Saksassa valmistettua pyöreää kasviparkittua nahkanyöriä, punottua joustamatonta nauhaa vai joustavaa suomalaisvalmisteista nyörikuminauhaa. Kenkien laadukkaat ja kestävät nyörilukot valmistetaan Italiassa.

Ulkopohjan materiaali on Hukkasiini® Juurevissa Italiassa valmistettua kasviparkittua nahkaa, Keposissa ja Lokoisissa joko Svig Itaca tai Vibram -vaahtokumipohjaa (pohjan materiaali selviää tuotetiedoista). Molempien käyttämiemme kumipohjien ominaisuuksia ovat pehmeys, joustavuus, keveys ja hyvä pito. Nahkapohja on kevyt, taipuisa, ohut ja tanssilattialla sopivan liukuva. Materiaalista riippumatta pohja on tasapaksu, täysin rullautuva ja kiertolöysä.

Hoito-ohjeet

  1. Puhdista Hukkasiini®t hiekasta ja pölystä kenkäharjalla tai rievulla. 
  2. Hukkasiini®en ulkonäköä voi vaalia ja nahan käyttöikää pidentää käsittelemällä kengät säännöllisesti kenkien hoitoaineella. Hoitoaineen voi levittää sienellä tai kangasrievulla. Useimmat hoitoaineet lisäävät myös kenkien kosteuden ja lian hylkimisominaisuuksia. Huomioi, että hoitovoiteen käyttö voi nahan laadusta riippuen hiukan tummentaa Hukkasiini®en väriä. Mustat kengät saa huollettua juhlakuntoon kenkälankilla tai tervapohjaisella kenkävoiteella. 

Hyvällä hoidolla kenkäsi palvelevat monessa käyttötarkoituksessa ja kestävät käytössä pitkään. Suosittelemme valitsemaan luontoystävälliset kenkienhoitotuotteet ja välttämään ympäristöä kuormittavien kyllästeiden käyttöä.

HUOMIO! Mehiläisvahapohjaisten hoitovoiteiden käyttö voin heikentää Hukkasiini®en pohjan liimausta.