Paljasjalkakenkä Hukkasiini® on verhoiluteollisuuden ylijäämänahkasta valmistettu laadukas ja jalkoja hellivä jalkine. Valmistetaan käsityönä Suomessa.
Hukkasiini paljasjalkakenkien materiaalina hyödynnettyä nahkateollisuuden leikkuujätettä ja kierrätysnahkaa.
Paljasjalkakenkä Hukkasiini® on verhoiluteollisuuden ylijäämänahkasta valmistettu laadukas ja jalkoja hellivä jalkine. Jokainen pari leikataan, ommellaan, pakataan ja viimeistellään pienellä kenkätehtaallamme Kouvolan Voikkaalla.

Kädet Hukkasiini®en takana

Hukkasiini®t ovat minun pääni ja kätteni työtä. Lapsuudesta saakka mukana kulkeneet jalkavaivat, sekä kokemani ympäristöahdistus, ajoivat minut luomaan Hukkasiini®n.

Kurkistelin kohti historiaa, kävelemisen ja jalkojen suojaamisen menneisiin vuosiin, sukelsin esihistoriallisiin aikoihin, yksinkertaisuuteen. Seikkailin läpi vuosikymmenten, muotien ja kauneusihanteiden, pyrkien ymmärtämään. Kohtasin kenkien arvon, joka nykypäivän maailmassa on hämärtynyt. Opiskeluvuosien opit tekstiilituotteen rakentumisesta pala palalta eri puolilla maailmaa, palasivat mieleeni. Päätin palata juurille, jalan ja jalkineen yksinkertaiseen liittoon, jalkineen valmistukseen käsityönä.

Kasasin arvoni ja taitoni koppaan, keräilin matkalta uusia taitoja, tutkien ja oppien. Halusin luoda itselleni työtä ja maailmaan jalkojen arvoisia kenkiä, jotka palvelisivat monessa tilanteessa haastaen käsityksen kunkin kenkätyypin kapeasta käyttöalueesta. Halusin elää nykypäivää, perustaa tuotantoni kiertotalouteen ja muuttaa jätevirtoja materiaalivirroiksi.

Hukkasiineja ei ole luotu laboratoriossa, vaan aidon elämän tuoksinnassa. Kiitos sinulle, joka valitset hankkia jalkojasi suojaamaan ja käyntiäsi komistamaan valmistamani kengät. Annat osaltasi minulle käsityöläisenä toimeentulon ja teet himpun verran kestävämmän valinnan myös yhteisen maapallomme tulevaisuuden parhaaksi.

Parhain terveisin,
Nanna Nikunen

Hukkasiini paljasjalkakenkien valmistaja Nanna Nikunen pihakeinussa.