Minkä kokoinen on oikean kokoinen kenkä? Yleinen ohje on, että aikuisten kenkiin kannattaa jättää varpaiden eteen käyntivaraa noin 1,2 cm. Käyntivaran jättäminen on tärkeää, sillä kun kävellessä varpaat taipuvat, ne myös liukuvat kengässä hiukan eteenpäin.

Lasten kenkiin suositellaan jätettäväksi hiukan kasvunvaraa käyntivaran lisäksi, suositeltava kengän sisäpituus lasten on 1,2-1,7 cm.

Oikean koon valinnassa pitää huomioida myös, mikäli aikoo käyttää jalkineista villasukan kanssa. Villasukkaa varten käyntivaraa voi jättää + 0,5 cm.

Moni on tottunut valitsemaan kengän, joka on juuri jalan kokoinen. Jalan kokoinen kenkä on liian pieni. Liian pienissä (ja kapenevakärkisissä) kengissä varpaille ei liikkuessa jää riittävästi tilaa, varpaat puristuvat, vääntyvät ja syntyy hiertymiä.

Hukkasiini®en rakenne ja materiaalit ovat niin pehmoisia ja muovautuvat jalkojesi muotoihin, että usein jo 1 cm riittää hyvin käyntivaraksi. Mikäli varpaasi ovat erityisen korkeat, on käyntivaraa hyvä jättää 1,2 cm.

Hukkasiini® Hilpasun takaosa on avoin, ja siksi käyntivaraksi riittää hiukan vähempikin (mikäli käytät esimerkiksi Hukkasiini Lokoisasta kokoa 39, joko 38 voi hyvin riittää Hilpasun kooksi).

Hukkasiini® -paljasjalkakenkien mittataulukon sekä tarkemmat ohjeet jalkojesi mittaamiseen ja kengän koon valintaan löydät linkistä.

Jalan mittaaminen ja kokotaulukko